Sexualitatea este o parte importantă a reproducerii umane și afectează capacitatea unei femei de a concepe, naște și hrăni copilul. Oricât s-ar putea crede, sexualitatea are mult mai mult de-a face cu o femeie decât doar capacitatea ei de a avea copii.

Sexualitatea oamenilor cuprinde o gamă largă de activități și comportamente sexuale, care includ identitatea sexuală , orientarea sexuală , comportamentul și funcția sexuală , aspectele fizice, mentale, sociale, emoționale și spirituale ale actului sexual. Aceste fațete ale sexualității feminine sunt la fel de unice ca esența unei femei și este important să le înțelegem ca atare. De asemenea, este esențial ca orice femeie să-și ia timp pentru ea și să se bucure de propria viață sexuală, urmărind chiar și cele mai noi filme pentru adulți cu romance, fără presiunile familiei, societății și a altor forțe externe care pot afecta adesea satisfacția și plăcerea sexuală unei femei.

Vestea bună este că, dacă ești activ sexual, nu ești singur. Potrivit OMS, mai mult de jumătate din populația țărilor industrializate a avut contact sexual la un moment dat în viața lor. Femeile și bărbații, tineri și bătrâni, bogați și săraci, au necesitatea de a fi mulțumiți de relațiile lor sexuale intime și sunt dispuși să exploreze sănătatea și preferințele lor sexuale.

Satisfacția sexuală este acum văzută ca un drept fundamental al omului.

Există mai multe semne fizice și psihologice de interes sexual scăzut sau excitare redusă în zonele genitale ale femeii pe care multe femei le împărtășesc. Unele dintre acestea sunt uscăciunea vaginală, infecțiile vaginale recurente, actul sexual dureros și penetrarea dureroasă. Multe femei observă, de asemenea, că simptomele lor se înrăutățesc înainte de a se îmbunătăți și că simt mai multă durere în anumite perioade ale lunii.
Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care sexualitatea este frecvent întreruptă este din cauza uscăciunii vaginale. Un vagin uscat înseamnă că lubrifierea vaginului devine subțire. Rezultatul este uscăciunea vaginală, care reduce stimularea vaginală și plăcerea răspunsului sexual. Există diverse medicamente topice și orale pe piață pe care le puteți lua pentru a restabili lubrifierea vaginală. Cu toate acestea, multe femei preferă să abordeze această afecțiune din interior spre exterior.

Lipsa dorinței sexuale este cauzată și de alte probleme. De exemplu, depresia și stresul pot provoca modificări ale dorinței sexuale. Această afecțiune se numește dorință sexuală scăzută sau disfuncție sexuală .

Intersexed se referă la o afecțiune în care două sexe au dorințe sexuale care sunt „incomplete”. Cea mai frecventă dintre aceste condiții este intersexul sexual (sau care are o preferință sexuală neregulată). A avea o preferință sexuală normală înseamnă că organele genitale ale fiecărui partener sunt complet prezente; cu toate acestea, cei cu un organ sexual “incomplet” pot avea țesut lipsit sau deteriorat.

Sănătatea sexuală sau disfuncția sexuală pot varia în funcție de cauza reală. În general, cauzele acestei afecțiuni se datorează adesea uneia sau mai multora dintre următoarele: stres, depresie, anxietate, modificări hormonale și nutriție deficitară. Poate fi cauzată și de genetică. În plus, poate fi cauzată de traume sexuale care au fost experimentate. Oricare ar fi cauza, tratamentul este disponibil. Medicul dvs. de asistență medicală primară ar trebui să vă poată ajuta și să vă recomande un furnizor de îngrijire sexuală adecvat.

Filmepornox afirmă: „Orgasmul feminin este un bun indicator al funcționării sexuale generale. Poate indica, de asemenea, că există ceva în neregulă cu relația ta sau cu viața ta în general. Dacă ai orgasmuri doar după sex online sau foarte rar, acesta este un indicator foarte puternic că ceva nu este în regulă “. Atât dr. Samson, cât și dr. Lehmiller spun că nu cred că există ceva în mod necesar în neregulă cu dorința sexuală , ci mai degrabă că informațiile lor sunt doar informative și că opiniile lor nu ar trebui să fie înlocuite cu sfatul medicului.